Mrkvovo-zemiakovo-kvakový príkrm

 

  • 50g – KVAKA / náhrada Petržlen
  • 60g – Bio ZEMIAK
  • 100g – Bio MRKVA

 

Množstvo surovín je na jedno až dve jedenia (záleží od veku a apetítu vášho drobca). Pokiaľ chcete navariť viac, nie je problém. Odporúčam tento príkrm nezmrazovať kvôli zemiaku. Ten po zmrazení mení chuť i konzistenciu a nemusí dobre chutiť (ale môže).

Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky.

Mrkva a kvaka sa varia o niečo dlhšie ako zemiaky, preto do parného hrnca vložíme zemiak o poschodie vyššie. Ak vám váš prístroj neumožňuje rozdeliť ingrediencie na poschodia, iba pridajte zemiaky o pár minút neskôr.
Zeleninu ničím neochucujeme. Varíme cca 25 min.

Po dovarení pridáme trochu vody na zriedenie (ja pridávam vodu z varenia ) a zmixujeme na jemnú kašu. Necháme vychladnúť na potrebnú teplotu a podávame, alebo uskladňujeme v chladničke na neskôr. Príkrm je vhodný od 5 mesiacov a pri plne kojených bábätkách cca od 7 mesiacov. Pri vyššom veku je super pridať aj mäsko, kuskus alebo iné.

UPOZORNENIE K RECEPTOM NA PRÍKRMY PRE DOJČATÁ:
ROZDELENIE RECEPTOV PODĽA VEKU JE LEN ORIENTAČNÉ. JEDÁLNIČEK DOJČAŤA BY MAL BYŤ ZOSTAVENÝ S OHĽADOM NA INDIVIDUÁLNE ZNÁŠANLIVOSTI JEDNOTLIVÝCH POTRAVÍN. V PRÍPADE POCHYBNOSTÍ O SPÔSOBE VÝŽIVY DIEŤAŤA SA OBRÁŤTE NA SVOJHO PEDIATRA.