Prvé narodeniny

Prvé narodeniny

Oslava prvých narodením bola skôr, ako mal Matej naozaj rok. Spojili sme oslavu jeho prvého roka spolu s mužovou tridsiatkou. Nechýbala dvojposchodová torta, podľa priania pána manžela s veľa malinami. Matej neochutnal hoci to bola aj jeho torta. Aj fotku pri torte dal, aj nohavice mal od čokolády. Všetko bolo.

S mužom sme vyzdobili jedáleň – kuchyňu. Reku, skočíme do nejakého lacného obchodu s hovadinami na oslavu. Myslela som, že nájdem kútik s podobnými somarinami, balóny, klobúky, servítky, slamky, tanieriky atď. V každom možnom obchode, kde som vošla, bola taká mini polica a tam balóny so slamkami. Nie som kreatívny človek, čo je ako McGaiver (neviem, ako sa to píše), že aj z h… spraví bombu, čiže sklamanie. Našli sme však balónový nápis, za pár eur, veď to nebude mať tri metre. Malo. Cez celú kuchyňu natiahnutý nápis HAPPY BIRTHDAY. Písmená navyše, ktoré boli v balení – H a D, netuším prečo výrobca vybral tieto dve, potešili Mateja najviac na svete, hrá sa s nimi stále.

Keďže Matejko má narodky až počas našej letnej dovolenky, oslávime to v Prahe. My s mužom máme po Matejových narodeninách výročie svadby, tak si zagratulujeme a dáme si sushi. Milé malé radosti. Áno, dobré sushi robí môj deň dobrým dňom. Aby som sa vrátila k oslave. Torta, sviečka, smiech, dobrý obed, šampanské, darčeky. Malý oslávenec vytuhol na dve hodiny poobede. Zmohlo ho to.

Hoci Matej tortu neochutnal, naplno využil škatuľu z nej. Sedel v nej a my sme ho vozili po kuchyni. Vyzeral, že sedí v lietajúcom aute a zabával sa. Potom škatuľu rozkopol a išiel si po svojom. Celá rodina sa s Matejkom fotila aj jeho samého fotili. Všetci starí rodičia sú moderní ľudia  a majú smartfony a fotia na ne. Muž fotil na zrkadlovku :D. Mladý muž sa plne zabavil, všetci účastníci neodišli hladní, ba práve naopak. Teším sa na ďalšie narodeniny v našej trojke, lebo budú moje :D.