Mama a syn - foto

Šesť nedieľ – šestonedelie

Šesť nedieľ ( šestonedelie ) úspešne za mnou. Môžem povedať, že lepšie ako prvýkrát, keď ma bolelo aj žmurkať a všetko ma vedelo naštvať a zároveň rozplakať a vynadať chudákov mužovi a vzápätí žiadať poľúbiť. Na rovinu, náročné obdobie s hormonálnou nestabilitou horšou ako pri PMS.

Prvý raz tých šesť nedieľ nemalo konca, bolo horúco, dieťa furt plakalo, ja tiež, tieklo mi dolu chrbtom, nič som nestíhala a najviac ma rozčuľoval bordel v byte a namiesto akéhosi užívania si a zžívania sa s bábätkom, ma niečo sralo ?.

Tento raz to prešlo ani neviem ako. Zrejme som už bola pripravená z prvých šiestich nedieľ, aby som neočakávala raj na zemi a vedela, že všetka bolesť pominie, dieťa utíšim a jedného dňa sa aj vyspím. Haha, utópia trošku.

Matejko a Leo

Vtedy mi vadilo, že nemám žiadnu chvíľu pre seba a nejak intenzívnejšie som všetko prežívala. Dnes už viem čo čakať, aj neočakávané. Žiadam o pomoc starých rodičov a kamošov, vždy ochotných a skvelých.

Náročné neboli hormóny a ich zvládnutie, akosi som nemala čas teraz ich riešiť, lebo dvojročný Matej jemne žiarlil, ale bolo na ňom vidno aj je stále vidno, že bojuje so sebou vnútorne. Nachádzame spoločne cestu ako prežiť a nielen prežívať a užívať si tiež.

Koťátko 2 zlatý chlapček, keď ho už bruško nebolí. Kotě 1 tiež, ak nemá nejaký záchvat sebeckej chvíľky, ako každý malý človek. Ešte stále sme v procese zvykania si, plánovania niečoho nového, spánkového deficitu a myslím, že ešte veľmi dlhú dobu sa neosprchujem sama ani návšteva wc mi osamote nehrozí.

Za mňa, druhé šestonedelie prebehlo oveľa, oveľa lepšie než to prvé. Nebola to taká prudká zmena, ako v roku 2017, keď sa narodil Matej.

Čitala si už aj tento Blog? -> Čo zbaliť do pôrodnice?