Bachledka – baby friendly výlet

Ak hľadáte baby friendly výlet počas zimy, určite navštívte Bachledku- Lanovka, Chodník korunami stromov, lyžiarska škola, krásne výhľady a zážitok na nezaplatenie. U Mateja sa navždy zapísal výlet lanovkou, ktorú doma spomenie niekoľkokrát za deň. Takže to vidím aj na výlet v lete.

My sme si na tento výlet vyšli iba v trojici. Lanovkou ste hore pri Chodníku za 7 minút. Deti ocenia ten brutálne krásny výhľad cestou tam i späť. Nevyšlo nám práve najlepšie počasie, ale Chodník stál za to. Je tu možnosť požičať si kočík, nosič alebo invalidný vozík. Všade sú prispôsobené vstupy. V Bachledke na Chodníku nájdete rôzne aktivity pre deti. Čakajú na nich drevené zvieratká s aktivitami. Chodník končí vežou, z ktorej sa môžete spustiť tobogánom.

V areály je Detský svet. Tu nájdete lyžiarsku školu a rôzne iné atrakcie. Dokonca je tu stráženie detí počas lyžovačky. Tak isto sa tu dajú požičať sánky. Cenník a podrobné info o Detskom svete nájdete u nich na stránke. Ak nie ste vášniví lyžiari, sú tu detské ihriská aj mimo Detského sveta.

Súčasťou Bachledky je samozrejme veľká reštaurácia s detským kútikom. Z jedál si dokáže vybrať každý – halušky, ale aj mäsové jedlo, polievky, sladké, káva, čaj….Matej má dva a pol roka, čiže pre neho bol široký výber. Myslím si, že aj ročnému dieťaťu dokáže rodič nájsť vhodné jedlo. Do reštaurácie ide dokonca výťah.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Katarína Kocúrová (@dennik_nevyspatej_matky),

Nemusíte mať strach o parkovanie. Parkovisko má kapacitu 1000 miest a počas zimnej sezóny je bezplatné. Všade vás naviguje parkovacia služba. Dokonca vám aj poradí, kde čo nájdete.

Presne takto si predstavujem výlet s dvojročným alebo starším dieťaťom. Dych vyrážajúci výhľad z Chodníka, dobré jedlo, cesta lanovkou, veľké parkovisko, prebaľovací pult, bezbariérové vstupy. Slnko počas našej návštevy vykuklo nad oblaky iba raz, ale bol to pekný pohľad.

Ak premýšľate nad peším výstupom, určite dajte prednosť letu. My možno tiež vyrazíme za dobrodružstvom v lete už všetci štyria. O letnej verzii baby friendly dovolenky som písala v lete. Link pripájam nižšie.

Samozrejme na takýto výlet som išla pripravená. Tento rok sa v mojom šatníku nesie v znamení pulóvrov a mikín. Ďalej sú to hrubé šály a rukavice, vetrovky po kolená. Už si vravím, že som stará na to, aby som nosila bundy do pól pása. Kvôli vydareným fotkám sme sa vracali priamo do Ždiaru. Tam na parkovisku nájdete takéto skvelé foto miesto. Mrzlo a fúkalo a my sme v rekordnom čase stihli spraviť fotky. Hoci fotenie trvalo pár minút, omrzliny som si domov niesla na ďalší týždeň.

So svojím výberom výletu, foto miesta, pulóvrov som tento rok spokojná. Zažili sme sneh, vymrzli, išli lanovkou a hlavne boli spolu.

 

 

 

 

Sveter  Svetre Bonprix      Bunda: Bundy a plášte Bonprix

Čitala si už aj tento Blog? -> Babyfriendly dovolenka aj v Tatrách