Zrkadielko, zrkadielko…

Zrkadielko, zrkadielko…

 Jeden z mojich obľúbených vtipov, zároveň aj jeden z mála, ktoré si pamätám: zrkadielko, zrkadielko, povedzže mi, kto je najkrajší na svete? A zrkadlo vraví: Uhni, nevidím.  Mňa to vždy pobaví, hlavne pri ranom umývaní zubov.

Ešte kým sa nenarodil malý, sveto svete som si sľúbila, že ja budem mamička, ktorá chodí upravená, žiadne tepláky ani ksicht bez make up. V tomto som vytrvala. Čo som si však zachovala je nosenie drdola. Vždy keď sa snažím, aby vyzeral nedbanlivo, čiže nastajlovanie, ale s príchuťou, že to tak nemalo byť, to mi tie vlasy samé skáču do toho super účesu, nepodarí sa to. Ten účes je, podľa mňa  pre všetky nás s deťmi, minimálne zárukou, že šikovné a rýchle detské prstíky nás nevykváču za vlasy. Veľmi veľakrát som si tie vlasy rozpustila a zakaždým oľutovala, lebo Matej mi pár vlasov vytrhol, vykmásal ma, takmer oskalpoval.

 Myslím, že žena na materskej by sa nemala zanedbávať, skôr kvitnúť vedľa dieťaťa. Je to síce občas nemožné splniť, ale kde je vôľa, tam je cesta. Istou záchranou sú pre mňa suché šampóny v spreji, ale tie voňavé, lebo inak všetky majú divný vôňu.
 Aké máte ranné rituály, milé mamičky? Opláchnuť sa vodou, umyť zuby? Či sa ešte nejak inak staráte ráno o svoju pleť? Mojou pleťovou rannou rutinou aj večernou je tvár, krk, dekolt vyčistiť, nakrémovať, poprípade sérum. Matejko mi robí spoločnosť, sedí vo vajíčku a pozoruje. Či už je váš vek 20+ alebo 30+ , či viac vždy je treba sa starať o svoju pleť, aby sa nám to v staršom veku vyplatilo. Okej, niekto povie, že na to nemá čas, ale ako som písala, kto chce, ten si spôsob nájde (toto si vravím každé ráno, deň, večer). Dobrý tipom je, že
 Dámy, vrelo odporúčam osvojiť si dobre zvyky na našu pleť. Či už jete zdravo, pijete dostatok tekutín, cvičíte, alebo sa o ňu staráte inak. Pre správne čistenie pleti, by som poradila toto: používať micelárnu vodu. Pleťová voda totiž pleť nečistí, používa sa skôr ako doplnok pre pleť a pripravuje ju na ďalšie nanášanie séra, krému a make up.

Mojím ďalším beuty tipom, lenže v líčení, je používať fixačný gél, alebo krém, či sprej. Robí sa niekomu z vás čiarka na očnom viečku? Po použití fixátoru sa dá tomu predísť. Ak si nanášate očné tiene, správne nanášanie je jemné vklepávania, nie rozťahovanie očného tieňu. Čo sa týka odličovania, je lepšie použiť dvojzložkový odličovač, najlepšie bez obsahu oleja, skôr s obsahom silikónu. Pomocou vatového tampónu, ktorý je dobre predtým navlhčiť vodou a následne naniesť odličovač, si odlíčte oči. Technika odličovania: v smere rastu rias, proti smeru rastu rias a od vonkajšieho kútika oka k vnútornému. Predchádza sa tým vráskam.

 Prvé vrásky sú des, ale správnym nanášaním krémov sa im dá trošičku vyhnúť. Skvelá rada je, že ak si niekto nanáša krém na krk a dekolt, tak smerom od dola krku hore k brade a očný krém sa jemne vklepáva, nikdy sa očné okolie nesmie naťahovať. Na tvár si dávam krém na líca, na nos oboma rukami z oboch strán, na bradu od vnútra von a na čelo od koreňa nosa smerom k spánkom. Rovnako používam aj make up.

Používate na nanášanie tekutého make up, lícenky, alebo púdru štetce? Ak áno, je potrebné si ich pravidelne umývať. Existujú na to určené prípravky, ja ich umyjem tekutým mydlom a pod tečúcou horúcou vodu. Štetec od tekutého make up treba umyť po každom použití, tie od púdrového make up stači menej často. Do pravidelnej starostlivosti o pleť patria takzvané maskovacie dni. Minimálne dvakrát za týždeň by sme mali použiť pleťovú masku. Je to taký wellness pre našu tvár.

Vlasy – koruna krásy, to už nechávam na ruky odborníka. Upustila som od domáceho farbenia. Kedysi som mala tmavo červené vlasy, dnes už je to iba dávna spomienka.

O telo sa samozrejme musíme starať tiež. Milujem používanie telových peelingov do sprchy. Pekne voňajú a zanechávajú príjemný pocit na pokožke. Medzi moju sprchovaciu rutinu patrí celotelové krémovanie po sprche. Najsuchšie miesta na tele sú lakte, kolená, päty a sem-tam aj členky. Moja rada: krémovať, krémovať, krémovať.

Mohla by som to zhrnúť nasledovne: čistenie pleti ráno aj večer, používanie doplnkov pre pleť – napríklad sérum, správne nanášanie krému aj make up, používanie masiek na tvár, dostatok tekutín a samozrejme vždy sa na noc odlíčiť, pretože pleť pracuje hlavne v noci, keď my oddychujeme a nezabudnúť sa starať o veci, ktorými si nanášame make up plus krémovať sa vždy po kúpaní. Tak vám, milé dámy, prajem pevné odhodlanie starať sa o seba, nasadiť pitný režim, pestré stravovanie a aj pevné nervy.

O mamičkovskej kráse sa dočítate aj na premamicky.eu