Porovnávačka  – plienky 

Porovnávačka  – plienky 

Museli ste v priebehu materskej meniť plienky dieťaťu? Hľadať medzi rôznymi druhmi tie jediné, pravé a skvelé? Priznávam ja nie, ani som  netušila, že v dnešnej dobe – 21. storočí, môžu plienky spôsobiť nejaké nepríjemnosti detskej riťke. Počas všetkých tých mesiacov s Matejom si jeho riťka odskúšala toho viacej, chvalabohu bez reakcie a riťka bola spokojná. Jediná vec, ktorá mi prekáža, že občas cítiť detskú cikanicu. Nielen trochu, ale poriadne.

 

Úplne prvé plienky som kúpila samozrejme podľa reklamy, podľahla som skvelému marketingu. Páčil sa mi na nich pásik, ktorý mne, ako neskúsenej prvorodičke, napovedal, kedy je plienku potrebné vymeniť. Postupom času som získala schopnosť to rozoznať podľa hmatu a čarovný pásik mi prestal chýbať. S mužom tieto veci nakupujeme spolu, naučil ma, že je dobré sa pri nákupe sústrediť nielen na zľavu tovaru, ale aj na jednotkovú cenu (koľko napríklad stojí kus, kilo, atď.). Robíte to aj vy podobne?

Naozaj som vystriedala veľa značiek, kupovala v zľave a so všetkými som spokojná. Porovnať by som však chcela konkrétne BEZVAPLIENKY (BABY CHARM) a JAPONSKÉ PLIENKY (MOONY). Čo majú obe značka spoločné: ich plienky sú tenké a nič z nich necítiť, samozrejme, ak sa bavíme o detskej cikanici. Ani jedny nie si parfumované a sú ekologické. To, čo mňa najviac oslovilo, že Japonské plienky majú aj vpredu aj vzadu gumičku. Hneď som si spomenula, že deťom občas takpovediac vybehne aj zozadu až na lopatky a práve tie plienky majú takúto zábranu a aj pásik indikujuci, ako veľmi je v plienke nacikané. Keď som videla, že obe plienky sú tenké, bola som skeptická, zdalo sa mi nemožne, aby to dieťa neprecikalo, ale je to v pohode.

Pri oboch plienkach je uvedené, že by nemali vznikať zapareniny, čo môžem potvrdiť. Matejovi sa stávalo občas, že mal sem-tam jemne začervenané miesta na stehnách v plienke, podráždené miesta pri slabinách, ale pri týchto dvoch značkám som to nepostrehla. Za Mateja píšem, že ich odporúčame. Ak máte nejaké skúsenosti s jednou alebo druhou značkou, napíšte mi.

Z oboch značiek som mala doma štvrorky. BEZVAPLIENKY – majú 37 kusov pre váhu 7-18 kíl v balení za 6,8€ a JAPONSKÉ PLIENKY vo veľkosti M na váhu 6-11 kíl majú v balení 62 kusov za 19.99€. Už je len na vás či si vyberiete žirafky (Bezvaplienky) alebo pandičky (Japonské plienky).