Mrkvovo cuketový príkrm

mrkva a cuketa pre príkrm bábätiek

  • 3 ks / cca 100g Bio mrkvy zo záhrady
  • 2ks / cca 150g Bio cukety

Množstvo ingrediencií je prispôsobené na konzumáciu v čerstvom stave na približne 2-3 dni. Pokiaľ chcete príkrm uskladňovať v mrazničke, môžete variť vo väčších množstvách. Ušetríte si čas a úsilie, no ukrátite sa o miesto v mrazáku 😀 Mrazené príkrmy niektorým deťom nechutia. Treba jednoducho vyskúšať.

príprava mrvovo cuketového príkrmu

Mrkvu aj cuketu očistíme, nadrobno nakrájame a pripravíme na varenie. Suroviny nedochucujeme ani nesolíme (jedine, ak by ste si pyré chceli vychutnať vy dospeláci – ODPORÚČAM je to výborné ). Nakrájané vložíme do parného hrnca (v mojom prípade Babymoov nutrybaby +). Varíme cca 15-20 min. podľa potreby.

Keď je mrkva mäkká, spolu s cuketou ju presypeme do mixéra a na jemno rozmixujeme. Necháme trochu vychladnúť a môžme podávať alebo uskladňovať. Príkrm je vhodný od 4 mesiacov až do dospelosti. Pre staršie detičky je vhodný na miešanie s masovým príkrmom, či neskôr aj ako príloha k mäsu.

príkrm z cukety a mrkvy

Upozornenie k receptom na príkrmy pre dojčatá:
Rozdelenie receptov podľa veku je len orientačné. Jedálniček dojčaťa by mal byť zostavený s ohľadom na individuálne znášanlivosti jednotlivých potravín. V prípade pochybností o spôsobe výživy dieťaťa sa obráťte na svojho pediatra.

slovenské oblečenie pre bábätká - overaly na spanie, kamašle, tepláčiky či detské čelenky a čiapky.