Alica v ríši divov alebo zázrakov (?)

Alica v ríši divov alebo zázrakov (?)

Občas si pripadám ako v ríši zázrakov a divov. Nie, nepíšem o politike u nás v čarovnom Slovensku. Kto už sa má vyznať vo všetkých pre a proti ohľadom výchovy detí. Čo skutočne kúpiť a čo je úplná kravina.
Čítam, snorím po tom internete ako inšpektor Colombo, dúfajúc, že natrafím na relevantnú radu. Isté ostáva, že všetko je individuálne. Doslova, do písmena, trikrát podčiarknuté. Tak si tu ležím alebo sedím a hľadám a vlastne nič nenachádzam.

K meritu veci, také uspávanie. Mnohé ženy sú zásadové, decku nepovolia, dajú do postieľky a odídu z miestnosti, občas sa vrátia na kontrolu, či dieťa zaspalo. U nás je to naháňanie po posteli, skladanie z postele, zabránenie skoku z postele. V skratke, udržať na lopatkách za každú cenu. Ale nežne, žiadne násilie sa nepácha.

Jedlo som ako – tak vychytavala, plienky tiež. Ano, jednorazové plienky, moja vina, že nie som väčšmi eko, no smola. Malý jedáva stále umelé mlieko, má cumeľ, kaká do jednorazových plienok, vozí sa v kočíku, šatku keď videl, reval, bolo mu tesno. Začal chodiť sám od jedenásteho mesiaca, lenže stále sa rád povozí v kočíku.

Postupne sa snažím ho vychovať najlepšie na svete. Vysvetliť mu, že by bolo fajn, ak nebude padať z postele, pchať prsty do zástrčky a už vôbec nie liezť do sušičky, chytať rúru, keď pečie, trpezlivo vydržať v sedačke na diaľnici…..no proste vysvetlovať o 106.

Ja sama si ďakujem, že keď poobede spí, stihnem ožehliť dve veci aspoň, spraviť poriadok, stihnúť sa najesť a poprípade aj tú kávu dať. Príležitostne sa poklepať po ramene: dobrá práca moja, príležitosť sa vždy nájde. A čo by som sa sama nepochválila, keď to iný neurobí. Hahaha.

Opäť si píšem do svojho pomyselného zoznamu v hlave, neprovnávať sa, ostať verná sama sebe, pochváliť sa, prežiť spolu s malým ďalší deň, byť hrdá na jeho pokroky, modliť sa za väčšiu trpezlivosť, lebo mávam chuť preraziť päsťou stenu za akékoľvek následky. Bez srandy. A nezblázniť sa, nebrať všetko vážne, pridať trochu humoru a nadhľadu.
-
Blúzky: blúzky Bonprix
Kabelka: kabelky Bonprix