Cviklovo – jablkovo – hruškový príkrm

  • 200g domáce jablko / 1 kus
  • 100g domáca hruška / polovica
  • 50g domáca červená repa – cvikla

Všetko očistíme a nakrájame na malé kúsky. Cviklu, keďže je tvrdšia, umiestnime na dolné poschodie parného mixéra, na vrch položíme hrušku s jablkom. Ingrediencie varíme približne 30 minút. Ak sa vám zdá cvikla príliš tvrdá, varte ju samú približne 10 – 15 minút a potom k nej na zvyšok času pridajte jablko s hruškou.

 

Po uplynutí času varenia všetko spolu zmixujeme do jemnej kaše. Na riedenie hustoty sme použili vodu zachytenú pod varenými ingredienciami, poprípade dojčenskú. Ak máme doma zubatých papkáčov, môžeme všetko spolu roztlačiť vidličkou, poprípade nakrájať na malé kúsky. Hrušku v tomto recepte je možné vymeniť za hovädzie mäso.

Cvikla je prospešná pre krvotvorbu, ale i pre fungovanie pečene a svalov. Ak nemáte radi varenú cviklu, skúste si ju upiecť, je trošku nasladlá, ale výborná. Ja ju pečiem v sklenenej zatváracej nádobe. Jablká sú ľahko stráviteľné, výborné na boj so zápchou napríklad. Hrušky obsahujú veľa vody a sú plné vlákniny.

 

UPOZORNENIE K RECEPTOM NA PRÍKRMY PRE DOJČATÁ:
ROZDELENIE RECEPTOV PODĽA VEKU JE LEN ORIENTAČNÉ. JEDÁLNIČEK DOJČAŤA BY MAL BYŤ ZOSTAVENÝ S OHĽADOM NA INDIVIDUÁLNE ZNÁŠANLIVOSTI JEDNOTLIVÝCH POTRAVÍN. V PRÍPADE POCHYBNOSTÍ O SPÔSOBE VÝŽIVY DIEŤAŤA SA OBRÁŤTE NA SVOJHO PEDIATRA.