Odraz za 3, 2, 1…..

Odrážadlo – pre mňa vec, ktorú som ako dieťa nemala, myslím, že ani trojkolku a rovno v šiestich rokoch som sa naučila bicyklovať na strednom horskom bicykli. Pri vlastnom dieťati už človek rozmýšľa inak, hlavne keď je toľko možností, ako ho podnietiť k udržaniu rovnováhy na nejakom „stroji“. Zároveň toľko radostných výkrikov „šiši“. (pozn autora: Šiši je u nás všetko čo má kolesá, teda aj odrážadlo )

Veľa naši kamarátov a známych nám odporučilo kúpiť práve odrážadlo. Vraj je to dobrá predpríprava na bicykel.  Červený Puky bol láska na prvý pohľad, veľa ľudí si ho chváli, hoci váhovo to nie je najľahší na trhu, no ani najťažší. Má 3,5kg. A možno o ňom rozhodlo to, že som mala červený bicykel a podvedome som inklinovala k Pukymu. Vybrali sme konkrétne Puky LRM určený pre deti od 2 rokov. Náš ho úspešne osedlal ešte pred dovŕšením dvoch rokov a trvalo mu to iba pár dlhších odjazdených poobedí 🙂

Kolieska má penové, defekt nehrozí, možno sa časom opotrebujú a Kotě 2 dostane nový model a tiež nemá brzdu, ale Matej na ňom zatiaľ jazdí normálnou rýchlosťou a čomu sa teším, že chce na hlave prilbu a niekedy nemusí ani jazdiť.

Nášho Pukyho nosíme v kufri auta, človek nikdy nevie, kedy sa vyskytne vhodné ihrisko alebo plocha na odrážanie. Zdolali sme spolu s ním už nejeden výlet (viď video vyššie). Podľa mojich skúsenosti sa dieťa naučí veľmi rýchlo ovládať tento stroj a podľa skúseností mamičiek, ktoré dali najprv deťom odrážadlo a následne narástli na bicykel, tak ten tiež zvládli behom chvíle bez nehôd a strachu.

Myslím si, že aj ako darček je odrážadlo fajn, hlavne kúpiť prilbu, možno nejaké chrániče rúk alebo kolien a hurá brázdiť ulice. Jedna nevýhoda, jeden z rodičov sa nabehá, ale môže to byť aj výhoda a človek má hneď vylepšenú kondíciu.

Nášho pukyho sme vyberali na eshope Market 24 ,  kde nám aj veľmi ochotne poradili s výberom.

Čitala si už aj tento Blog? ->Zlá mama / zlý človek