Lekárenský nákup

Vlasy vo vetre

Nedávno som si robila prieskum na Instagrame o tom, či používate alebo nie kvapky na vyprdenie. S týmto problémom sa väčšinou stretávajú chlapci. Po skúsenostiach s prvým synom, som kúpila aj mladšiemu niečo na uľahčenie trávenia. A veru dobre som spravila, bruško ho začalo bolieť niekedy medzi druhým a tretím týždňom života. Momentálne používa BABYCALM, ale dobre skúsenosti mám aj s BALONIX MED. Čo sa takýchto produktov, vždy vravím, že je dobré sa poradiť s pediatrom. Moja anketa bola zameraná skôr na všeobecné skúsenosti matiek a neslúži ako odborné odporúčanie.

 

Veľa žien mi písalo aj osvedčené babské rady, ako natierať bruško krémom Pupík, cvičiť nohami, dávať dieťa na bruško, kedy si precvičuje aj krk. Ďalej ležanie na ľavom boku a dokonca, že deťom pomáha aj nosenie v šatke alebo v nosiči – toto potvrdzujem, v tomto prípade sa dieťa vygrgá a ako bonus ma aj ogrcal trocha :D. Mne pediatrička poradila pre lepšie trávenie aj probiotiká alebo prikladať na bruško vankúš s čerešňovými kôstkami, ktorý sa nahreje.

Ďalšia mini anketa bola zameraná na skúsenosti s výživovými doplnkami na vlasy, ktoré mi v požehnanom množstve začali po pôrode padať cca po dvoch mesiacoch. V podstate mám pocit, že ich padanie zastaví 100% až zem. Vybrala som si Biosil, kde cena vezus výkon vyzerajú najlepšie. Veľmi veľa žien mi na tento produkt poslalo pozitívne ohlasy. Zatiaľ Biosil užívam krátko. Keď sa dostavia výsledky budem robiť update článku. Čo sa týka užívania liekov tohto druhu a dojčenia, treba sa tiež poradiť s lekárom.

Tieto kvapky, aj iné voľnopredajné produkty, som objednávala online. Všetko som dala na predajňu a iba čakala na sms, že ma tovar čaká pripravený na predajni. V prípade objednania na predajňu sa za dopravu neplatí. Predtým som skúsenosti s podobným objednávaním nemala, ale môžem ho odporučiť. Napríklad je to lepšie v prípade, že človek chce mať prehľad o celkovej sume hneď, poprípade môže nájsť alternatívu niečoho čo hľadá. Veľké plus je  odkaz na ADC číselník liekov, kde presne píšu o aký druh lieku ide, jeho dávkovanie, nežiadúce účinky atď.

 

Na záver chcem poďakovať každej mame, ktorá sa mi ozvali na obe moje ankety, a vďaka ktorým tento článok mohol vzniknúť.

 

 

Čitala si už aj tento Blog? ->Bio, nebio – boli príkrmy