Buď dáma

Vsadila som toto leto opäť na šaty. A rovno som si povedala, že dám šancu bielym šatám a sukni. Pre matku s dvomi malými deťmi sa to môže zdať nepraktické. Lenže chcem byť za dámu. A chcem ísť niekedy s mužom na rande bez detí. Alebo s kamoškami na kávu. Alebo budem tancovať na lúke, kde ma nikto nevidí v tých šatách. A stále budem dáma.

Je veľmi dôležité, pre ženy, mať niečo v šatníku, čo vytiahneš raz za čas. Príležitostne. A príležitosť sa vždy nájde. Veď biela nepatrí iba nevestám, či novonarodenému bábätku v perinke.

Chcela by som, aby sa ženy o seba viac starali. Po každej stránke. Nech sa rozvíja duša, telo, myseľ. Aby sme zahodili teplákovú kultúru a nahodili sa. Uvedomujem si, že je to ťažké. Máš za sebou blbý týždeň, alebo PMS, alebo rovno svoje dni, alebo si sa už veľmi dávno nevyspala. Znova: BUĎ DÁMA.

A práve z týchto dôvodov je dôležitá starostlivosť o seba samu. Už som to písala, že nie som parádnica. Lenže chcem byť, občas to neviem, alebo sa mi nechce.

V šatníku mám niektoré kúsky, ktoré si jednoducho neoblečiem na ihrisko do piesku. Momentálne nechodím do práce, ale odmietla som si šatník zapratať teplákmi a mikinami. Pretože toto je pohodlnejšie než kostýmček a vysoké opätky.

Mám aj vysoké topánky, veľa šiat, dokonca s čipkou. Práve také som si zadovážila najnovšie. Je v tom niečo pekné, elegantné, jemné a ženské. Mali by sme také byť. Aj keď nám tečie pot dolu chrbtom, máme kruhy pod očami, nie sme oddýchnuté…

Jedným zo základných kúskov, okrem šiat, byť aj sukňa. Mám radšej dlhšie siahajúce po zem, aby keď sa zohnem nebola nehoda (haha). Minisukne asi ani nevlastním a ani neplánujem. Viem byť dáma aj v dlhej sukni.

Spolieham sa na vás dámy, že sa budete o seba viac zaujímať. Po každej stránke. Pevne nám držím všetkým palce, aby naše odhodlanie vydržalo.

ŠATY:  šaty Bonprix      Sukna: Sukne Bonprix

Čitala si už aj tento Blog? -> Tolerantnosť – vzácny jav