Recenzia vysávača Thomas

Tento blog je v rámci spolupráce s nemeckým výrobcom špeciálnych vysávačov Thomas. Recenzia na vysávač je uvedená nižšie. Verím, že vám pomôže pri rozhodovaní o kúpe.

Už počas sťahovania som rozmýšľala, že bude treba tepovať gauč aj kreslo. Určite auto, v ktorom sa tieto veci sťahovali, nebolo čisté. Plus ležali kade-tade na chodbe a ešte sa u nás robili interiérové dvere… Proste kilá prachu. Do toho gauč s kreslom prešli skúškou malých špinavých ručičiek a úst mojich dvoch chalanov.  Vrchol bol, keď Leo v septembri pokreslil kreslo, utrel si tam ústa od jogurtu.

Tepovaciu myšlienku som odkladala ešte chvíľu. Nemali sme totiž dokončené práce od stolára. To zaručovalo ďalší prach. Potom mi na mail prišla ponuka na spoluprácu na vyššie spomínaný multifunkčný vysávač Thomas.  Hovorím si, to nebude náhoda. A dokonca už aj stolárske práce sme mali doma hotové.

Uplynulý týždeň som sa vrhla na skúšanie tohto prístroja. Tepovala som kreslo aj gauč a koberec v detskej izbe. Na to kreslo som sa tešila najviac. Nešlo mi predtým už ničím vyčistiť a fľaky z farbičiek sa mi už nepodarili vyčistiť ani mydlom a kefkou. Čistenie išlo celkom ľahko. Podľa návodu som všetko zmontovala. Naplnila som nádržku roztokom, zriedila vodou a ideme na to! Rôzne fľaky z kresla sa zmyli. Farbičky tiež zišli. Po prvotnom čistení ostali malé fľaky. Opakovaným tepovaním sa mi ich podarilo vyčistiť. Gauč už bol potom malina a koberec tiež. Pre tepovanie treba vložiť do vysávača tzv. AQUA BOX ktorý je srdcom tepovacej technológie Aqua+.

Po vyčistení gauču ešte ostala voda vo vysávači spolu s roztokom. Tak som vyskúšala umytie podlahy. Stačí vymeniť hubicu na čistenie čalúnenia za hubicu na čistenie tvrdých povrchov. Tak už máme doma vyčistené všetko. Čalúnenie aj koberec uschli rýchlo. Tepovala som poobede a v noci už bolo pomaličky všetko suché.

Plusy

Ako plus hodnotím široké príslušenstvo na mokré aj suché vysávanie a tepovanie.

Na suché vysávanie je v balení tzv. DryBOX, ktorý má zámok a po jednom otočení sa kôš so špinou ľahko otvorí a špina vyhodí. Má oddelené komory na hrubú a jemnú špinu.

AuquaBOX – mokré čistenie – zachytáva prach a ten sa už viac nedostane do vzduchu v miestnosti. Pri obyčajných sáčkových vysávačoch cítiť vo vzduchu, že ste vysávali. Pri vysávaní s Thomasom bol vzduch citeľne iný, pretože špina išla priamo do vody.

Čistenie už použitých boxov z mokrého aj suchého čistenia je vcelku ľahká záležitosť. Tepovanie si človek rýchlo osvojí a cvik získa okamžite.

Veľkou výhodou je, že netreba kupovať jednorázové sáčky. Oba boxy sa ľahko udržujú čisté.

Mínusy

Vysávač má značnú váhu. Musíte si dávať pozor pri prenose a zároveň je aj veľký.

Jednotlivé komponenty sa nie vždy ľahko skladajú a rozkladajú.

Pri rozkladní po mokrom čistení si dávajte pozor, ostáva voda v hubiciach.

 

 

Čitala si už aj tento Blog? -> Nosič & nosičská bunda