Rok matky – Štastný nový rok

Naša malá partia Kocúrovcov praje všetkým šťastný nový rok 2021. Novinky nemáme veru žiadne. Tešíme sa na nastávajúci rok. Budeme opäť o niečo kreatívnejší. Podaktorí z nás aj narastú.

Uplynulý rok

bol vskutku zaujímavý pre celý svet. Ale hľadať v ňom to pekné sa tiež dá. Leo sa naučil chodiť ako 14 mesačný, Matej úspešne zvládol nástup do škôlky. Ja som zlenivela s jedným dieťaťom doma a manžel ma kopu povinností. Poslední dvaja spomenutí neprežívajú až také prudké zmeny.

Pri Leovi a jeho chodení si vravím, že kto čaká – ten sa dočká. Vďaka modlitbám Matej zvládol škôlku na frajera. Čiže zázraky sa dejú. A bol veľmi nešťastný, keď dali v škôlke prázdniny a nástup je až v polovici januára. Nám s manželom chýbajú príbehy zo škôlky a Matejove rozprávanie zážitkov. V marci sme úspešne takmer dokončili byt. Úplne až tento december. Za dokončenú prerábku považujem: už hotové interiérové dvere, nalepené všetky podlahové a dlažobné lišty a privŕtané skrine na chodbe.

Avšak nie je všetko ružové. Trampoty so stolárom a jeho dielom…. pokazená sprchová hadica na sprche, čakám na náhradný diel. Zrejme bude až v januári. A ešte aj tak treba dokončiť špajzu a jej funkciu.

Podarilo sa mi naštartovať sériu podcastov „ČO MI NIKTO NEPOVEDAL“ , ktoré nájdete na IGTV môjho instagramu aj tu na blogu. Korona a lenivosť ma trošku zastavili, ale plánujem pokračovať … tešte sa 🙂

Predsavzatia

Nerada si dávam predsavzatia. Nevidím v tom hlbší zmysle. Stresovať sa kvôli tomu potom na konci roka je tiež zbytočné. No tu som sa sama nad sebou pozastavila. Je čas dať si predsavzatie (#plnimpredsavzatie). Idem do vlastnej výzvy na vlastnú žiadosť. Snažiť sa žiť viac fit, trénera už mám a aj stravovací plán. Možno, keď to dám takto verejne, budem sa viac snažiť a klásť menej odporu.

Ak sa bude chcieť ku mne niekto pridať, budem rada. Nemusí to byť rovnaká výzva. Niekto si dá, že prečíta jednu knihu mesačne. Iný si raz za týždeň dá rande sám so sebou, kamoškami, partnerom. Môžeš začať štrikovať, hačkovať, viac sa prechádzať. Budeš častejšie volať mamke a babke. Navštíviš na Slovensku miesto či mesto, kde si nikdy nebol. Je toho toľko. Poďme do toho a s hastagom #plnimpredsavzatie sa budeme môcť podporiť.

Zlyhanie je tiež úplne normálne. Veď sme ľudia a občas naše super plány a nadšenia nemusia vyjsť na 100%. Dôležité je opäť začať, nevzdať to a vydržať.

Všetkým preto prajem úspešné vykročenie do ďalšieho roka. Nech je pre nás všetkých v niečom zázračný. Bodaj by celý svet zmúdrel. Radšej nech je tu tak dobre, že začnú lietať jednorožce. Teraz naozaj. Všetkým matkám sveta prajem, aby sa kvalitne vyspali. Otcom nech sa im darí, partnerom nech majú správnu komunikáciu medzi sebou. Prajem vám stretať iba dobrých ľudí a mať aj takých susedov, žiadny stres, hnev, iba samá láska a porozumenie.

 

Čitala si už aj tento Blog? -> Už sme štyria – Ako to prebiehalo