O deťoch so psychologičkou

Ďalší MOM CAST je venovaný téme o deťoch so psychologičkou Mgr. Veronikou Stankovič. Veronika je momentálne na materskej a profesne je detská psychologička. Vychádza z vlastných skúseností a aj z praxe.

Spolu sme prešli vývin psychiky dieťaťa už počas prenatálneho vývoja. Ako môže stres ovplyvniť dieťa v tak rannom veku. Venovali sme sa separačnej úzkostí u detí. Tá prichádza približne v ôsmom mesiaci veku dieťaťa a odznieva zhruba v dvoch rokov a neskôr. U každého dieťaťa je to samozrejme inak.

Youtube video s celým rozhovorom:

 

Podcast na SPOTIFY s celým rozhovorom:

 

Hovorí vám niečo obdobie vzdoru? Aj toto obdobie sme spolu so psychologičkou prebrali. Zároveň nám rodičom Veronika poradila, ako to zvládnuť. Hovorili sme si o emóciach detí a ako im pomôcť ich zvládať.

Deti a technológia je pre mňa osobne veľmi zásadná téma. Ako, kedy a čo deťom dovoliť pozerať napríklad. Nejeden rodič nad týmto premýšľa. Žijeme v dobe, kedy používanie technológii je úplne bežné. Veronika nám povie z psychologického hľadiska, ako správne postupovať s technológiami u najmenších.

Vo videu sme si priblížili, ako vyzerá prvá poradňa u psychológa. Tiež sme sa venovali najčastejším psychologickým problémom u detí.

 

Za spoluprácu na videu a podcaste ďakujem: GD IDENTITY Media production  a Mgr. Veronike Stankovič.

Hosťom bola detská psychologička:  Mgr. Veronika Stankovič

VŠETKY BLOGY ZO SÉRIE ČO MI NIKTO NEPOVEDAL NÁJDETE TU? -> ČO MI NIKTO NEPOVEDAL