Prvý trimester

V poradí tretí prvý trimester je úspešne za mnou. Nový rok som začala s predsavzatím #plnimpredsavzatie. Začala som opäť cvičiť, lepšie jesť a aspoň raz mesiac prečítať jednu knihu. Po dva a pol týždňa úspešného zvládnutia cvičení mi vyšiel pozitívny test. Najprv ten tehotenský a o mesiac aj ten kovidový. Teraz mi je na smiech, ale vtedy nebolo. Bol to perný prvý trimester.

Každý prežíva nové tehotenstvo inak. Niekto sa pregrcia až k 12temu týždňu a je mu dobre. Iný bojuje s miernou nevoľnosťou dokonca tehotenstva. Ja ako kedy. Najviac mi pomáha neostať hladná a neprejedať sa. Najviac mám chuť na pivo a zmrzlinu. Silná kombinácia.
Mne začalo byť reálne zle hneď počas korony, keď ma všetko bolelo a ako bonus mi ostalo zle z vajíčok. Po dnešnom testovaní praženice môžem smelo povedať, že to trošku trvá naďalej. Napríklad nemôžem ísť ani nakupovať, lebo mi pri nejakom regály ostane nevoľno a prídem domov s pečivom a syrom.
Čo som fakt odpozorovala pri druhom aj treťom tehotenstve, že sa nemôžem naťahovať s ťažkými vecami. Vždy to v nejakej fáze prepísknem a to nie je fajn. Áno, byť tehotná nie je choroba. Lenže chcieť všetko zvládnuť sama sa naozaj dá iba do určitého momentu.

Príde mi jemne zavádzajúce tvrdenie, že tehotenstvo je najkrajšie obdobie. Mnohé z nás by nesúhlasili. Ja to má tak 50 na 50. Niekedy je to veľmi ťažké a bolestivé a inokedy je to pekné. Na konci tohto dobrodružstva čaká milé malé prekvapenie.

Mne najviac pomáha, keď je Matejko počas dňa v škôlke. Leo je taký milý nenáročný kamarát. Pokiaľ mu nejdú zuby. To má nervy v prdely. Chlapci nevedeli hneď, že budú mať nového súrodenca. Myslím, že Leo by to nevykecal, tak či onak.
Viac ma toho netrápi. Okrem miernej nevoľnosti a zvýšenej únavy.

Neprehliadni moju sériu rodičovských podcastov -> ČO MI NIKTO NEPOVEDAL