Zoznam školských pomôcok

Kedy ste dostali zoznam školských pomôcok? My hneď na konci školského roka. Hodnotím to, ako dobrý krok. Pretože máte ešte celé leto na postupný nákup podľa zoznamu školských pomôcok. Ak máte už druháka, ako my, školskú tašku máte vybavenú. Ak náhodou nie, aj tu viete kúpiť opäť.

My sme išli kúpiť všetko potrebné podľa spomínaného zoznamu školských pomôcok do Banskej Bystrice do Titi papiernictva – nájdete aj eshop. Najprv som si pozrela eshop, potom sme išli pozrieť všetko naživo. Minulý rok sme tu už boli. Tiež so zoznamom v ruke. Pri hľadaní  všetkých školských pomôcok mi pomohla ochotná pani predavačka. Začali sme zošitmi. Do školy boli potrebné nejaké s pomocnou linajkou podľa presného čísla. Ďalej pero a ceruzky – pero je Stabilo aj s náplňami a ceruzky tiež. Tie majú rozdelené pre ľavákov a pravákov. Pri poslednom nákupe mi pani predavačka povedala, že žlté sú pre ľavákov a červené pre pravákov. Myslela tým konce ceruziek. Výbornou vychytávkou je tzv okrúhla guma. Je v obale, otočná, zábavná. A dávam vám do pozornosti toto pravítko. Nezlomí sa.

Ak budete kontrolovať školskú tašku, fľašu na vodu, vrecko na prezuvky, či peračník – tu v Titi nájdete toto všetko spomenuté. Školské tašky majú pre malých aj väčších. Na výtvarnú výchovu som vybrala kufrík – sem si uloží všetky výtvarné pomôcky. Štetce som vybrala v sade – má tu ploché aj okrúhle. Obrus na lavicu pri maľovaní, vodovky, pohárik na vodu (pozor tento je ďalšou vychytávkou), progresky, farbičky, strúhadlo, tuš, zástera pri maľovaní…

Je tu široký výber. Stačí prísť, ako ja, so zoznam školských pomôcok v ruke a ochotná predavačka sa vás chopí, nasmeruje, poradí, vysvetlí.

 

 

                                                                                                   Pozri si tiež podcast – Školská zrelosť