Chutné chuťovky

Pri písaní tohto článku sme všetci doma, zavrela som sa v spálni, nie je mi dobre, lebo tlak a tvárim sa, že nie som doma. Mojím cieľom je byť produktívna a užiť si svoje „ticho“.

Názov článku jednoznačne smeruje k tehotenskej téme. Chúťky. Lenže aké? Jedlo. Pri Matejovi to bola každý deň zmrzlina, nanuky a inak nič. Teraz si premyslím čo si vôbec dám. Nič mi totiž nechutí. Počas prvých troch mesiacov som nemala pálenie záhy a iba večer sa vyhla jedeniu ovocia a podobne. Najnovšie mám záhu aj z pomyslenie na paradajky.

Nákupy jedla sú zaujímavé samé o sebe. Chodím vždy večer, aj nejaká tá zlavička sa nájde, a keď ma pochytí záha, je po chuti. Z číreho hladu a tehotenskej chuti som si kúpila cukríky, ktoré si pamätám z detstva, ale nebolo to ono. Inak chutili aj voňali. Čistý smútok toto.

Najťažšie to však nemám ja, ale môj muž, ktorý má zakázané konzumovať isté druhy potravín, lebo mi smrdí a ja nemám rada, keď vedľa mňa niekto v posteli smrdí a tobôž nie môj muž. Ešte aj voňavku som mu musela vybrať inú, lebo  tú čo používal mi vadila. Na zoznam zakázaných potravín boli pripísané cesnak v akejkoľvek forme, čerstvá cibuľa a klobása. U nás doma sa nevaria ani vajíčka a mne prestali chutiť.

Avšak po dnešnej návšteve obchodu som si nanuky kúpila a bola by som aj iné somariny, lenže ma zabilo do zeme pálenie záhy, tak som na to išla s rozumom a kúpila aspoň menej zbytočností a ušetrila niečo. Čokoláda tiež nie je kamoška, zavárané uhorky mi prestali chutiť zhruba pred mesiacom a rozčuľuje ma, keď nemám niečo „dobré“ po ruke a vlastne nekúpim to, lebo v obchode mi to nejde na chuť a som zacyklená vo vlastných chutiach. Z toho asi niet cesty von.

Svoje chute som ukojila v polievkach. Zeleninová je kamka v každej hodine, paradajková, cviklová a iná smotanová sú kamošky iba doobeda. Minulý týždeň som bola u rodičov a mama mi navarila najlepšiu zeleninovú polievku na svete. Darmo, mamy varia najlepšie.

P.S. Moju polievkovú mániu nájdete aj v mojom výbere na Instagrame, kde postupne budem a chcem pridávať ďalšie moje obľúbené polievky. Vareniu zdar.

Čitala si už aj tento Blog? ->Kto ťa ovláda?