Spoločenská hra Quanto

Kto má rád peniaze? Ja samozrejme, ale človek s nimi musí vedieť aj zaobchádzať. A to sa mi síce už darí, ale určite som neprenikla do všetkých ich tajov. Spoločenská hra Quanto od spoločnosti Kaufland nás naučí s peniazmi hospodáriť. My s manželom to musíme určite Mateja aj Lea naučiť. Minule totiž rozhadzoval 100€ bankovky aj 500€ po obývačke. Jasné, že tie z hry. Ak by to boli ozajstné, beriem mu ich a kúpim mu byt na Sliači (haha).

Hrať sa môžu malí, veľkí aj vnúčatá s prarodičmi. Veď ako sa vraví, čo sa za mladi naučíš…. Myslím, že nášho Mateja viac než sila peňazí a ich ovládanie zaujalo hracie políčko. To sa dá kúpiť v Kauflande. Ďalej si ho viete vyplniť hracími políčkami. Políčka dostanete buď za 20€ nákup alebo si ich kúpite za 0,50€. My doma rozbaľujeme a vkladáme a Matejko skúma bankovky.

Jedna zaujímavosť pre vášnivých hráčov: Ak máte políčka navyše, alebo niektoré vám chýbajú, je tu BURZA. Tu si políčka viete vymieňať. Na opačnej strane jednotlivých políčok sú zase zaujímavosti zo sveta peňazí. Alebo si vyskúšajte vedomostný kvíz. Ten ma momentálne baví. To viete, na materskej treba udržiavať mozog v pozornosti.

Dlhé zimné večery trávené pri spoločenskej hre –  to znie celkom lákavo. Precvičiť si mozog, deti zároveň podprahovo niečomu priučiť tiež. Opäť mi napadlo porekadlo: bez vetra sa ani lístok nepohne. Veď môj starší syn chcel minule kaderníčke platiť 100€ za svoj účes. Reku kamoš, poď, vysvetlím ti, ako to je. O chvíľu ma čaká jeho prvé vreckové. Kiežby tak rýchlo nerástol.

Článok vznikol v spolupráci s Kaufland Slovensko 

Čitala si už aj tento Blog? -> Prvá pomoc deťom