Oddych na materskej dovolenke

Poznáš to – oddych na materskej? Materská totiž nie je dovolenka, ani oddych. Pozor, tu sa deje výchova a rast jedinca. Sme síce doma s deťmi, ale nikto to nepodceňujte. Kto nezažil, nepozná. To platí nielen tu. To platí pre akúkoľvek životnú situáciu.

Nepreceňuj svoje sily

Prvá rada na úvod –  nepreceňuj svoje sily. Ak si s prvým dieťaťom na materskej požiadaj o pomoc. Manžel je tiež rodič, dokáže sa postarať o dieťa. Ono dobrá rada, keď spí dieťa, spi aj ty, u mňa neplatila. Mňa vypne takto do spánku 2x do roka, ale chýba mi mojich 8 hodín nepretržitého spánku už tri roky. Netreba sa preceňovať. Musíš si aj ty oddýchnuť. Oddýchnutá a šťastná mama sa rovná šťastná rodina.

Menej strachu

Menej je niekedy viac. To počas materstva platí. Mala by si sa menej strachovať o dieťa. Pokojne ho zveriť otcovi, babke. Pustiť kočíkovať niekoho z rodiny a ty oddychuj. Menej sa strachuj, že je neporiadok. Robota nie je zajac, neujde.

Správny oddych

Správny oddych určite nie je ísť do mesta spraviť nákup jedla. Určite to nie je upratovanie. Správny oddych je ísť napríklad ku kaderníčke, na manikúru alebo pedikúru. Alebo športovať, na prechádzku.

Matka sebec

Matka musí byť občasný sebec v záujme zachovania zdravej psychiky. Nejde sa neustále rozdávať a mlieť pri tom z posledného. Tak si aj ty kúp niečo na seba a iba pre seba.

Rande

Ak žiješ v partnerskom vzťahu, nezabúdaj na to. Materské povinnosti dokážu človeka veľmi zhltnúť. Dohodni si stráženie k dieťaťu, nahoď sa a vyrazte s partnerom. Bez detí na dobrej večery, či v kine, je to hneď iný vesmír. Nezabúdajte spolu komunikovať aj o inom než o domácnosti, povinnostiach a deťoch.

Plánuj

Plánuj si  každý nadchádzajúci týždeň. S manželom si každú nedeľu plánujeme čo nás čaká v novom týždni. Má zásadu, že maximálne 2x do týždňa je večer preč. Buď ide pracovne preč alebo za svojím oddychom. Ja to mám rovnako.

 

Takže po naplánovaní pracovného týždňa, zabezpečení stráženia detí, som sa nahodila a vyrazili sme. V šatách dáma vždy ohúri a vyzerá oveľa ženskejšie. Ja som si vybrala pletené. V zime zahrejú, vhodné aj na jeseň a jar. Talý biznis look. Ak sa rozhodnem ísť do práce opäť, mám po čom siahnúť do skrine. Dobrý make-up tiež nie je zlý nápad. Skočili sme aspoň na kávu, rozprávali sme sa a iba sa tak držali za ruky a išli sa prejsť.

Článok vznikol v spolupráci s Bonprix

 

                                                                                                                                                     ŠATY:  šaty Bonprix

Čitala si už aj tento Blog? -> Buď dáma