Čo zbaliť na výlet s deťmi ?

Čo zbaliť na výlet s deťmi ?

Rodič často rozmýšľa: čo zbaliť na výlet s deťmi ? Či už dlhší alebo kratší. Na tie dlhšie výlety ,okrem plného kufra oblečenia aj náhradného oblečenia, treba jedlo a vodu. Hoci riešením je aj zastaviť sa niekde na jedlo. Toto sa nevypláca v prípade dlhších trás, keď deti v aute zaspia. Aspoň u nás nie.

Batožina

Naši chalani majú svoje vlastné kufríky na cestovanie. Zmestí sa im tam v prvom rade oblečenie. Keďže ide teplo a tých vecí je tam menej, dokážu si zbaliť aj hračky a Leo plienky. Jasné, že ich balím ja. Sami zbalia kamene, 8 autíčko, všetky dinosaury. A ako bonus, nesmierne sa im ráta, že si môžu tlačiť kufrík ako dospeláci.

Slnečné lúče

Pri slnečných dňoch si zbalíme aj slnečné okuliare. Niekde som čítala, že deti do dvoch rokov by slnečné okuliare nemali nosiť. Ja sa vždy radím s detským doktorom. A deti aj seba treba chrániť pred UV žiarením klobúkmi, šiltovkami, krémom s ochranným faktorom. My používame krémy so SPF od Biodermy alebo LA Roche. Nezabúdajte si na  počas pobytu na slnku reaplikovať krém s faktorom. Ja som si kúpila aj SPF hmlu, hlavne kvôli make-upu. Vtedy stačí nastriekať aj na make-up. Natrite aj partnerov, tí radi na to kašlú ?. Pokukujem na leto pre seba po nejakom klobúku. Môj syn mal nápad, nech si kúpim s dinosaurami. Asi nie. ? Na ušká taktiež pomôže detská čelenka.

Pitný režim

Pitný režim je toľkokrát opakovaná téma ako krémy s ochranným faktorom. Chalani majú tieto fľašky od Pura. My s mužom sme dostali Pura termo fľašu. V nej si nosíme kávu, pokiaľ smerujú naše výlety do prírody. Keď už ideme na mestskú turistiku, kávy a zmrzliny nakúpime to-go.

Nosič

Nechodíme sa zatiaľ veľmi šplhať na hory či do ťažších terénov. Tu asi človek nesmie zabudnúť na nepremokavé oblečenie a pevnú obuv. Keď bol Leo menší, na výlety som nosievala aj nosič. Ja mám konkrétne od Be lenky . Kupovala som ho v obchodíku s nosičmi vo Zvolene, kde mi ho pani odporučila aj pomohla nastaviť a bola som spokojná. Keď sa narodí Koťátko 3, znovu ho oprášim. Neskôr som k nosiču ešte doplnila vychytávku nosičskú bundu.

Na dlhšie cesty balíme do kufrov, okrem oblečenia na každý deň, aj náhradné oblečenie. Hlavne deťom. Keby sa spolieham na to, že pár kúskov oblečenia stačí, nikdy mi to nevyjde. A čo vždy nosím so sebou, je odstraňovač škvŕn. 😀  Hry na cesty zatiaľ tiež nenosíme. Avšak máme v rádiu v aute audio rozprávky. Chalani to majú radi. Ale úprimne, najradšej aj tak pozerajú dinov v telke. Toto sú naše hlavné must have čo zbaliť na výlet.

Veľa vecí, ktoré v článku spomínam, nájdete aj na Feedo.sk alebo feedo.cz, v spolupráci s ktorým vznikol aj tento blog.
Čitala si už aj tento Blog? ->  Čo zbaliť do pôrodnice?