Jesenný rodinný výlet na Liptove

Ešte na začiatku novembra sme mali možnosť spraviť si už v pätici jesenný výlet. Našťastie aj počasie prialo a nebolo treba obliekať oteplovačky. Milujem slnečnú a málo chladnú jeseň. Keď už si musíš dať vetrovku, ale ešte poriadne nemrzne. Takéto počasie, najedené deti, ja s kávou v ruke a spev vtáčikov. Áno, bolo to presne takéto ideálne. Chvalabohu.

Na Liptove sme boli ubytovaní vo Villa Betula . Ide o rodinný rezort, ktorý je maximálne babyfriendly.  Detské ihrisko je pre našich najmenších  aj pre väčšie deti. Preliezky, šmykľavky, piesok, hracie domčeky, zvieratká, trampolína.  Deti sa tu môžu nahánať, hrať s loptou, kŕmiť zvieratká, hrať ruské kolky… Všetko čo si srdce zažiada – to je exteriérové ihrisko Babyland . Matej s Leom, ako prvé boli pozrieť zvieratká. Videli sme koníky, somárika, kozu, sliepky, páva aj zajačiky.

Interiérový Babyland

ponúka detskú kuchynku, kreatívne vyžitie, labyrint zo stavebníc, bazén plný guličiek, rôzne hračky, odrážadlá. Najväčšou atrakciou je obrovský labyrint s prekážkami a šmykľavkami. Súčasťou je kaviareň, kde si môžete dať kávičku a niečo sladké pod zub. Samozrejmosťou je wc s prebaľovacím pultom. Našim chalanom sa najviac páčil bazén s guličkami. Hádzali sa doň ako rockový spevák do publika. Počas nášho pobytu tu boli dve detské narodeninové oslavy. Animátorka, každý deň prezlečená za inú postavu (raz na ľudovú nôtu, druhy raz ako pirátka), kreslila deťom na tvár, hrala sa spolu s deťmi a vytvárala parádny program a atmosféru. Deti si mohli postaviť obrí hrací hrad,  alebo vyšantiť sa v labyrinte plnom prekážok. Zažili sme aj detskú diskotéku a na sklonku dňa pozerali deti rozprávku.

Čo sa týka ubytovania spali sme v rodinnom štúdiu. Išlo o dosť veľkú izbu so samostatnou kúpeľňou aj wc a kuchynským a jedálenským kútikom. Páčilo sa mi vybavenie kuchyne: poháre, šálky, riady, hrnce, variaca jedno platnička a varná kanvica. Mne chýbala mikrovlnka, kvôli ohrievaniu mlieka večer deťom. To sme vyriešili a ohriali v umelej fľaši v kanvici s vodou. Môj muž sa vždy vynájde. Pre Ninu pripravili detskú postieľku a chalani mali už samostatné postele. Izba je rozdelená na tri časti. Pri vstupe je hneď vpravo wc, vľavo kúpeľňa.

Bundy si zavesíte v malej chodbičke. Potom máte kuchynku a jedálensky stôl a oproti gauč. Gauč sa dá rozložiť, ak vás spí v izbe viac. Spacia časť bola dostatočne veľká a priestranná s TV a skriňami. Čiže uprostred noci, keď niekto plače a chce utíšiť, rodič nenaberie malíčkom na nohe roh žiadneho nábytku.

Chlapcom sa okrem koníkov ešte páčili vonku autíčka a v izbe ich vlastné veľké postele. Sú to nenároční konzumenti. Stačím im čerstvý vzduch, preliezky a hranolky. V jedálni si z menu vyberú aj deti. Na požiadanie vám spravia čo potrebujete. Večere boli a la carte a boli fakt skvelé. Mäsové jedlá, dali sa objednať aj bezmäsité, niečo sladké na zahryznutie, káva, čaj, limonády.

Raňajky vo forme švédskych stolov ocenil hlavne Matej, ktorý si už vie vybrať sám.  Náš Leo je zase milovníkom čerstvých uhoriek a paradajok a maslo jedol samé a zajedal ho pečivom. Nepýtajte sa prečo, mne sa tiež vysvetlenie nedostalo.  Najviac na raňajky som vďačná za dobrú kávu. Čerstvo namletú zo stroja. Bola naozaj dobrá a je kupovaná od tamojšej pražiarne. Kto ma pozná, vie, že je a instantná káva už roky nie sme kamoši.

Do Villy Betuly sa viete prísť ubytovať, alebo iba zahrať do Babylandu. Preklik na rôzne druhy ubytovania vám dávam sem. Ak ste tip človeka, ktorý rád kempuje, býva v stane, či cestuje karavanom nájde tu veľmi dobre vybavený kemping. Celkovo je tu milý a ochotný personál, babyfriendly priestor pre deti a oddych. Snažila som sa vám čo najpresnejšie priblížiť náš jesenný výlet a určite toto miesto radi navštívime zas.

 

Prečítaj si aj Blog ->Babyfriendly dovolenka aj v Tatrách

Na výlety alebo na doma, neprehliadnite naše pohodlné udržateľné pyžamká SPEEM.