Nemám čas

Nemám čas je presne veta, ktorú prestávam používať. Je to zavádzajúce. Času mám presne toľko, koľko si ho sama viem spraviť. Čím viac túto vetu niekto vraví, tým viac mu akosi neverím. Veď kto chce hľadá spôsob, kto nechce hľadá dôvod. Vo všetkých oblastiach života.

Možno som nemala čas, keď som mala prvého syna. Keď som nevedela čo skôr. Málo spánku, priveľa plaču a oddych minimálny. Vždy je dôležité nájsť si čas na seba, svoje záľuby, na to čo oživuje tvoje srdce. Sprav to. Šťastná mama sa rovná šťastná rodina.

NA HLAVÁCH MÁME NAŠE NAJPOHODLNEJŠIE ČELENKY – SPEEM

Uponáhľaný život nás vie iba vyšťaviť. Občas je skutočným umením vychutnávať prítomné chvíle, odložiť výdobytky modernej doby. Byť tu a teraz prítomný nielen telom.

Mám mini návod na to, ako sa nezamotať do spleti vlastných nevyhnutných povinností. Na konci týždňa si s partnerom sadnúť a otvoriť si kalendár na nasledujúci týždeň. My tak robíme v nedeľu večer. Máme prepojené kalendáre. Manžel má zásadu, že maximálne 2 večery v týždni má povinnosti alebo zábavu. Aby sme to nehrotili a aj deti mali svojho tata pre seba. Ja tiež tak, nech aspoň vieme ako vyzeráme (haha).

Určite sa to dá urobiť aj inak. Dobrá komunikácia, vzájomná dohoda a rešpekt  – to pomáha. Všekým nám praje, abz sme už nehovorili, že nemám čas. Ale vravme: ja si čas urobím a upracem si priority.

 

Čitala si už aj tento Blog? -> Babyfriendly dovolenka aj v Tatrách