Nosič & nosičská bunda

Značku BELENKA vnímam už dlho. Keď som zvažovala kúpu nosiča pre mladšieho syna, našla som práve spomínanú značku. Dokonca mi ju odporučila kamarátka. S nosičom išla ruka v ruke aj bunda na nosenie.

V týchto veciach nie som ešte celkom doma, rada si nechám poradiť a pomôcť. Keďže mám ešte dvojročného Mateja, je mi lepšie mať mladšieho Lea pri bežných činnostiach aj prechádzkach v nosiči. To si už cestou von prehodím bundu a idem. Čo sa týka nosiča, zvolila som rastúci.

Nosičská bunda - belenka

Matej nebol typ bábätka stvoreného do šatky alebo nosiča. Bolo na ňom veľmi vidno, ako mu to vadí a nevyhovuje. Doslova sa vyškrabával von. Naopak náš Leo, spokojný používateľ najprv šatky a neskôr nosiča. A samozrejme, že som si splnila sen a kúpila krásny žltý. Pre mňa veľkou výhodou bol mäkký pás okolo bedier. Nosič som kúpila vo Zvolene v predajni, kde bola ochotná a veľmi milá pani.

Leo bábo je overený kamoš do nosiča. Veľakrát počas dňa, keď je nespokojný, ho tam mám. Sú vždy dve možnosti, buď zaspí a viem ho dať do postieľky. Alebo sa mu zaspať nedarí a skôr sa tam ukľudní a po uložení do postieľky zaspí sám. Tiež zo skúseností, keď ho bolelo bruško, sa tam vygrgal a mal pokoj.

Ďalšou z mnohých výhod je praktická stránka. S dvomi malými deťmi, keď jeden nechodí a druhý až príliš, beriem nosič. Mateja uložím do jeho postele a s Leom sa ho snažím presvedčiť, že už fakt chce spinkať a ležkať. Poobede uspávanie je už iná kapitola.

Po kúpe nosiča mi veľmi prišla vhod ponúka na nosičskú bundu od BE LENKY. Vybrala som si softshellovú bundu s prednou vsadkou. Maskáčový motív zahrial moje ❤️. Bundu je možné nosiť aj bez vsadky a kapucňa je na zips.

Nosičská bunda - mama blog

Bundu sme boli testovať na Ružinskej priehrade. Bolo celkom chladno a poriadne fúkalo. K bunde je aj tzv. tunel (nekonečný šál) v rovnakej farbe, akú má bunda. To bolo pre mňa príjemné zistenie, nemám rada odhalený krk. Bunda má predĺžený zadný diel, čo ocením v mojom veku :D.

Radila som sa s kamoškou, ako Kotě 2 obliecť. Zásadne platí, že menej je niekedy viac. Čiže pančuchy, tepláky, body, hrubšia mikina. Na nohy som mu obula hrubé ponožky. Existujú pre deti aj návleky na nohy, ktoré sú pod kolená. Niekto dáva prednosť overalom. Ja som dostala tip na tenší merino overal, že je to tiež možnosť. Zároveň sa ešte odporúča deťom na krk nejaký šál. Leo, keďže má už pol roka, zvykne vykúkať a bola by mu zima na krk. Potom už len prehodiť bundu a hurá na výlety.

Pri našom nosiči je tiež možnosť prehodiť si dieťa na chrbát a zapnúť si ho tým pádom opačne. Aj bunda má opačnú vsadku – na chrbát. Je to praktické pri väčších deťoch.

Softshellová bunda: Army Forest

Nosič: môj už v ponuke nie je ale zato majú nové krásne modely.

Čitala si už aj tento Blog? ->Čo zbaliť do pôrodnice?