Prázdniny s tromi

 Matej je už vyše mesiaca doma, čiže ako vysokoškolák. Má trojmesačné prázdniny. Od septembra idú obaja chlapci do škôlky. Matej bude predškolák. Trojmesačné prázdny s tromi doma to vám je niečo. Ráno sa všetci pomaly rozhýbeme k raňajkám. Chlapci majú nachystaný outfit, ktorý si sem tam radi upravia podľa aktuálnej nálady. Napríklad Leo sa obleje a ide si vymeniť tričko, ale donesie tričko s dlhým rukávom. Matej zhadzuje ponožky a behá po byte so slnečnými lúčmi. Ja beriem najideálnejšie veci. Tričko, kraťasy, klobúk na hlavu a nech ma pocit mora, kabelku.

Zatiaľ si vypĺňame horúce letné dni spolu s deťmi. Obvyklá naháňačka ráno k raňajkám, potom von, uspať Ninu a unaviť chlapcov. To preto, aby si pospali poobede všetci naraz. Ja si vtedy na hodinku, keď všetky deti zaspia, spravím kávu. To je moja hodinka oddychu a kľudu. Dokonca aj manžel vie, že vtedy nerušiť. Haha.

Mne najviac vyhovuje mestská turistika, ak sme doma. Keď sa jedna matka po zlej noci proste nahodí, spraví si make-up a vyrazí von. Hoc aj s deťmi. Všetko sa počíta. Nám sa osvedčilo hlavne nájsť kaviareň s detským kútikom. Alebo káva to-go a hor sa naháňať holuby. Piesok je pre mňa malé zlo. Všade sa vie dostať. Hlavne, keď je dieťa spotené.

Poobede už vyrážame v pätici von. Nakladenie troch detí dvomi dospelými ubehne rýchlejšie. Ja si, okrem deti a kabelky, haha, beriem aj vždy na prehodenie na plecia kardigán. S vekom mi vadí už akýkoľvek prievan proste. Aj keď sa ochladí, alebo ako pekný doplnok k obyčajnému tričku. Slamený klobúk? Nevyhnutnosť počas slnečných horúcich letných dní. Chlapcom po západe slnka nasadzujem chlapčenskú čelenku a nine maličkú čelenku pre bábätká. V poslednej dobe na materskej som vymenila kabelku za prebaľovaciu tašku. Ale potom sú chvíle, keď si kabelku nahodím. Najradšej mám tie veľké, v ktorých človek to čo najviac hľadá a potrebuje, nájde na dne.

Prázdniny s tromi deťmi dávajú občas, no dobre – dosť zabrať. Hlavne pri tropických teplotách. Vždy sa minimálne jeden zrúti a  druhý sa rád pridá. Alebo skáču, kričia, hľadajú chrobáky, majú chuť vbehnúť pod auto, je im teplo, chcú piť…. Tisíc a jedna žiadosť a za každým kričia: Mamiiiii. Som taký spasiteľ rodiny. Niekedy nechcene.

                                                                                        Tričko: Tričko                      Džínsové kraťasy: Kraťasy                 Kabelka: Kabelka           Kardigán: Kardigán
Čitala si už aj tento Blog? -> Čo zbaliť na výlet s deťmi ?